4 Ingrediente naturale pentru îngrijirea pielii pe care orice femeie ar trebui să le ştie

aptul ca Femeile absorb anual 2-3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale ( după cum a arătat un studiu american) ne face ca , în ultimul timp sa fim tot mai preocupate sa evităm utilizarea produselor de îngrijire a pielii convenţionale care conţin substanţe chimice ce afectează sistemul endocrin.

Absorbirea prin piele a toxinelor este mult mai periculoasă decât înghiţirea lor

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru. Este un înveliş viu, care respiră şi are o mare capacitate de absorbţie. Pielea practic absoarbe produsele aplicate pe suprafaţa ei. Dacă acestea conţin ingrediente benefice, efectele folosirii lor vor fi benefice.

Iata deci 4 dintre cele mai frecvent folosite ingrediente naturale, pentru îngrijirea pielii :

1. Uleiul de argan

Uleiul de argan, este un ulei vegetal obţinut din seminţe de arbust de argan, care conţine o cantitate impresionantă de acizi graşi esenţiali cu valoare nutritivă deosebită, beneficiile acestuia acoperind atat domeniul frumuseţii cât şi al sănătăţii .

Uleiul de argan este compus în mare parte din acizi graşi nesaturaţi, Acidul linoleic, acid gras esenţial este majoritar în uleiul de argan. El intervine în biosinteza prostaglandinelor, care joacă un rol important în permeabilitatea epidermei.

Uleiul de argan este folosit:
– împotriva uscării fiziologice a pielii (este un bun produs antitird), prin menţinerea filmului hidrolipidic de la suprafaţa pielii şi prin aportul nutritiv la nivelul celulelor.
– Pentru a revitaliza şi stimula hrănirea şi oxigenarea celulară.
– Pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja ţesutul conjunctiv.
– Pentru netezirea părului.