Skip to content

Termeni și Condiții

Conditii generale de utilizare a site-ului ibucork.ro

1. Informatii despre www.ibucork.ro

1.1. Site-ul web ibucork.ro este detinut de ECO CORK BAGS SRL, inregistrata la Oficiul Registrului  Comertului de pe langa Tribunalul Ilfov sub numarul J23/412/2010, CUI 24882280. E-mail contact:  contact@ibucork.ro

1.2. www.ibucork.ro este un site web de comert electronic, care ofera spre vanzare  genti si accesorii din piele vegetala.

1.3. Utilizarea site-ului www.ibucork.ro implica acceptarea din partea dvs. a prezentelor termeni si conditii de utilizare, pe care va recomadam sa le parcurgeti cu atentie. Acestea sunt obligatorii pentru toti utilizatorii site-ului, fie ca sunt utilizatori inregistrati sau neinregistrati.

1.4. Nerespectarea prezentelor termeni si conditii de utilizare atrage dupa sine suspendarea contului.

1.5. ECO CORK BAGS SRL prin ibucork.ro isi rezerva dreptul de a revizui prezentele Termeni si Conditii fara nici o notificare prealabila. Versiunea revizuita va fi intotdeauna disponibila pe site-ul ibucork.ro, in sectiunea “Termeni si conditii de utilizare”

2. Continutul site-ului si Proprietatea Intelectuala

2.1. Intregul continut precum si designul site-ului apartine in totalitate site-ului ibucork.ro si implicit SC ECO CORK BAGS SRL. Potrivit legii 8/1996 privind protectia drepturilor de autor, folosirea fara acordul ibucork.ro a oricaror elemente de continut sau design se predepseste conform legilor aflate in vigoare.

2.2. Prin continut si design se poate intelege: imagini, texte, texte grafice si elemente de grafica web, scripturi, programe, baze de date.

2.3. ECO CORK BAGS SRL ofera oricarui utilizator (inregistrat sau neinregistrat) acces limitat in magazinul sau online. Acest acces nu da dreptul nici unui utilizator de a modifica, descarca, copia, reproduce partial sau integral continutul site-ului.

2.4. ECO CORK BAGS SRL accepta, totusi, trimiterea de legaturi externe catre magazinul sau, numai dupa obtinerea expresa in scris a acordului sau, in conditiile in care considera ca aceste legaturi nu aduc nici unui prejudiciu de imagine magazinului sau partenerilor. Cererile pentru utilizarea continutului pot fi trimise la contact@ibucork.ro

2.5. Produsele comercializate  de ibucork.ro sunt puse la dispozitia noastra de producatori, furnizori sau importatori directi. Acestia pot avea drepturi asupra produselor, denumirilor sau marcilor, pe care, ca utilizator, aveti obligatia de a nu le incalca. De asemenea, producatorii, furnizorii sau importatorii sunt responsabili pentru imaginile si forma de prezentare a produselor, detaliile de continut si compozitie, detaliile referitoare la beneficii, etc.

2.6. www.ibucork.ro isi rezerva dreptul de a efectua modificari in orice moment in diferite sectiuni ale site-ului.

Totodata, ibucork.ro isi rezerva dreptul de a bloca, restrictiona sau interzice accesul utilizatorilor sai la anumite sectiuni ale site-ului sau sau la intregul continut.

3. Conditii acces ibucork.ro

3.1. Inregistrarea pe site-ul www.ibucork.ro este gratuita. La inregistrare va trebui sa furnizati o adresa de e-mail valida si sa alegeti o parola stiuta doar de dvs. Va recomadam sa nu furnizati nimanui parola aleasa.  www.ibucork.ro nu va solicita in nici o circumstanta si prin nici un mijloc electronic aceasta parola: mesaje scrise sau sms.

3.2. Facem tot ce este uman posibil pentru protejarea datelor personale. Intrucat mediul online nu este 100% sigur, www.ibucork.ro nu poate garanta securitatea informatiilor transmise de utilizatori catre noi sau serviciile noastre online. In consecinta, orice informatie transmisa catre noi se va face pe propriul risc al utilizatorului.

4. Comunicarea electronica

4.1. Comunicarea electronica reprezinta orice mesaj pe care il trimiteti catre ibucork.ro sau orice email-uri, note, conventii, newslettere, stiri, sau orice alt tip de informatii pe care noi le furnizam catre dvs. Prin inregistrarea ca si utilizator pe site-ul nostru v-ati dat acceptul si acordul ca adresa dvs. de e-mail sa fie inclusa in baza noastra de date pentru viitoare informari si newslettere. Conform legislatiei nationale si europene in domeniu, acceptul este echivalent cu semnatura olografa pe orice document din hartie, ca si cum aceste informatii ar fi tiparite.

4.2. www. ibucork.ro pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a-si exprima opinia sau experienta sa in legatura cu produsele existente pe site. Acestea sunt publicate dupa aprobarea prealabila a administratorului. www.ibucork.ro isi rezerva dreptul de a nu publica comentarii care contin limbaje obscene, continut ilegal, continut jignitor care afecteaza anumite persoane, continut care incalca dreptul la proprietate intelectuala sau care contin virusi, adrese web si mailuri, texte care promoveaza diverse afaceri piramidale sau campanii publicitare sau alte forme de spam.

4.3. Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului mesajului pe care il publica pe site, astfel incat sa nu cauzeze prejudicii nici unei persoane. ibucork.ro nu isi asuma nici o responsabilitate privind posibilele daune provocate de folosirea continutului acestor comentarii de catre utilizatorii site-ului, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document.

5. Despre produsele si serviciile www.ibucork.ro

5.1. Produsele oferite in magazinul online ibucork.ro sunt puse la dispozitia sa de catre producatorii, importatorii directi sau reprezentantii oficiali ai marcilor respective. In consecinta, imaginile aferente fiecarui produs in parte publicate pe site sunt cu titlu de prezentare, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate prin culoare, aspect, accesorii. ibucork.ro nu isi asuma raspunderea pentru orice neconcordanta care poate exista intre imaginea de prezentare si produs.

5.2. Intregul continut al site-ului ibucork.ro (descrieri de produse, detalii de continut si compozitie, inclusiv imagini de prezentare, imagini grafice sau prezentari video) este structurat in urma unor detalii furnizate de catre  producatorii, importatorii directi sau reprezentantii oficiali. In consecinta, ibucork.ro nu isi asuma raspunderea pentru descrierile, detaliile de continut si compozitie, detaliile referitoare la beneficii, etc, care sunt prezentate in site-ul ibucork.ro, acestea fiind cele puse la dispozitia noastra de catre producatori.

6. Disponibilitatea produselor

6.1. Produsele care se regasesc in ibucork.ro sunt disponibile pentru livrare imediata, daca nu este specificat altfel. Totusi, in ciuda eforturilor noastre de a actualiza stocurile, exista posibilitatea ca un produs, chiar daca este specificat a fi disponibil, sa nu fie in stoc. De aceea, disponibilitatea finala va fi comunicata in urma unei comenzi ferme.

6.2. In conditiile in care un produs comandat nu mai este disponibil, ibucork.ro va poate informa asupra termenului de livrare sau va poate oferi optiunea de a cumpara un alt produs de aceeasi calitate si aceleasi specificatii la un pret echivalent cu cel solicitat. In ambele variante, decizia finala va apartine, dumneavoastra luand dezizia finala de a accepta un produs similar sau termenul de livrare furnizat de unul din consultantii www.ibucork.ro.

6.3. Toate dialogurile dintre consultantii ibucork.ro, inclusiv confirmari ale comenzilor, informari si alte detalii vor fi transmise prin e-mail la adresa contact @ibucork.ro

7. Preturile produselor

7.1. Preturile tuturor produselor afisate pe site-ul ibucork.ro contin TVA 19%.

7.2. Preturile NU includ cheltuielile de livrare, cu exceptia in care este specificat in mod expres acest lucru.

7.3. Exista posibilitatea ca un numar foarte mic de produse sa aiba afisate preturi eronate, datorita sistemului informatic. De aceea, se considera pret final cel acceptat de catre client in urma confirmarii comenzii.

7.4. Daca pretul real al produsului este mai mare decat pretul afisat pe site, ibucork.ro poate sa va ofere produsul la pretul respectiv, numai daca este posibil acest lucru, la fel cum si dvs. sunteti in masura sa renuntati la comanda.

7.5. In cazul in care pretul real este mai mic decat cel afisat pe site, iar dvs. ati achitat in avans, diferenta va fi returnata printr-o modalitate stabilita de comun acord, dar nu mai mult de 30 de zile de la data primirii produsului.

8. Livrarea produselor

8.1. In cazul in care produsele sunt disponibile pentru livrare imediata, acestea pot ajunge la destinatie in 24-48 ore de la confirmarea comenzii pentru comenzile livrate in Bucuresti si in 48-72 ore pentru comenzile livrate in afara Bucurestiului.

8.2. Costurile de livrare depind  de modalitatea de livrare aleasa

8.3. ibucork.ro isi rezerva dreptul de a intarzia sau anula livrarea comenzilor din motive independente de el: incendii, cutremure, inundatii, alunecari de teren, greve, proteste, blocarea drumurilor, razboaie, tulburari de ordin civil, alte actiuni ale autoritatilor sau impedimente de forta majora.

8.4. In cazul in care clientul nu este regasit la adresa mentionata, curierul va lua contact cu clientul si va reveni inca o data la adresa mentionata. Daca dupa a doua vizita a curierului nu se reuseste predarea produsului, comanda va fi anulata, produsul returnat catre ibucork.ro, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

8.5. Semnarea chitantei si predarea acesteia curierului reprezinta receptia produsului de catre client si acceptul acestuia ca produsele au ajuns in stare buna.

9. Plata

9.1. Plata produselor se poate efectua:

9.1.1. In sistem ramburs, la primirea produselor;

9.1.2. Plata online cu cardul ;

9.2. Produsele comandate se vor achita integral, in caz contrar livrarea va fi sistata.

9.3. Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele www. ibucork.ro

9.4. Pentru a obtine mai multe informatii despre tipurile de card acceptate de sistemul de plati online, siguranta  platilor sau orice alta intrebare referitoare la plata cu cardul puteti accesa urmatorul link:

https://www.plationline.ro/pages/intrebari-frecvente.php

10. Politica de retur

Urmatorul aspect face referire doar la persoanele fizice conform legislatiei in vigoare.

Clientul are dreptul de a returna orice produs in termen de 14 zile de la receptia acestuia si poate solicita returnarea sumei de bani sau schimbarea cu un alt produs. In ambele cazuri, valoarea in bani returnata sau produsul inlocuit se refera strict la costul produselor, taxele de expeditie fiind excluse.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 15 de zile de la acceptarea returului.

Plata transportului aferenta produsului returnat respectiv cea aferenta produsului trimis pentru inlocuire ii revine clientului. In cazul in care se opteaza pentru rambursarea contravalorii produsului, acest lucru se va face in termen de 20 de zile lucratoare de la receptionarea de catre SC ECO CORK BAGS SRL – a produsului returnat. La retur sunt acceptate doar produsele care respecta intocmai forma in care ele au fost livrate, insotite de factura de achizitie.

Nu se admit la retur:

 • Produse care au fost desfacute

 • Produse care au fost testate/utilizate

 • Produse care nu au etichetele intacte, au sigilii rupte ori sterse

 • Produse achizitionate de la alte magazine

 • Produse neinsotite de documentele ce dovedesc achizitia (factura sau bon fiscal)

 

PROCEDEUL DE RETURNARE AL PRODUSELOR

Pentru a realiza returul unui produs urmati pasii de mai jos:

1. Asigurati-va ca produsul corespunde intocmai conditiilor de mai sus

2. Completati formularul standard de retur pe care il puteti accesa AICI

3. Ambalati produsul corespunzator pentru ca acesta sa fie ferit de socuri ce pot aparea in timpul transportului.

Produsele care ajung retur in forma necorespunzatoare datorata ambalarii defectuoase nu vor putea beneficia de garantia returnarii.

4. Veti fi contactat de curier in vederea ridicarii returului.

Rambursarea contravalorii produsului va fi facuta in termen de maxim 20 zile lucratoare de confirmarea primirii returului.

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email sau la unul din numerele de telefon afisate in pagina de contact.

Pentru produsele din pluta, dreptul de retur este de 30 de zile, iar transportul returului este gratuit!

11. Informare-comunicare, promotii, newsletter

11.1. Prin inregistrarea contului pe site-ul ibucork.ro, va inscrieti automat si la newsletterul distribuit de noi.

Distribuirea newsletter-ului este gratuita si implicit atrage dupa sine acceptarea prezentelor termeni si conditii de utilizare.

11.2. Puteti oricand renunta la transmiterea mesajelor, urmand instructiunile care se regasesc la subsolul fiecarui mail.

11.3. Utilizarea, retransmiterea newsletter-ului se face in aceleasi conditii prevazute mai sus. ibucork.ro detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati. Orice abonat poate retrimite newsletter-ul la radul sau, catre orice alta persoana, pe propria sa raspundere, in conditiile in care este retrimis asa cum a fost primit si nu s-au efectuat modificari de structura sau continut.

12. Garantii si exonerarea de raspundere

12.1. Prin transmiterea oricaror mesaje catre noi, prin orice mijloc de comunicare ales, sunteti de acord ca sunteti unicul responsabil pentru continutul mesajelor si veti despagubi ibucork.ro pentru orice paguba aparute ca urmare a trimiterii mesajului dvs. sau pagube aduse pentru referinte care incalca punctele 4.2 si 4.3 ale prezentelor termeni si conditii.

12.2. www.ibucork.ro va transmite orice date sunt solicitate de diferite organe de ancheta, in cazul in care, ca urmare a transmiterii si publicarii unui mesaj, acestea se autosesizeaza si se intenteaza o actiune judecatoreasca sau penala.

12.3. ibucork.ro nu poate garanta, expres sau implicit, in privinta continutului, a software-ului ori a produselor si serviciilor publicate sub egida sa. www.ibucork.ro nu isi asuma raspunderea, in nicio situatie, pentru nicio dauna, pricinuita direct sau indirect, pentru nicio lipsa de profit directa sau indirecta (incluzand, dar fara a se limita la aceasta enumerare: daune pentru pierderea profitului, intreruperea unor afaceri, sau alte daune pecuniare), suferite ca urmare a utilizarii sau a intreruperii utilizarii ori a lipsei regularitatii informatiilor si serviciilor furnizate de site.

12.4. www.ibucork.ro nu garanteaza acuratetea, corectitudinea sau caracterul actual al informatiilor ori serviciilor furnizate de site.

12.5. Sunteti de acord sa exonerati de raspundere ibucork.ro pentru orice actiuni judiciare sau extrajudiciare si sa acoperiti cheltuielile de judecata si orice alte cheltuieli care ar putea sa apara ca urmare a incalcarii de catre dvs. a clauzelor prezentelor Termeni si Conditii.

13. Forta majora

13.1. www.ibucork.ro, prin parternerii sau utilizatorii sai nu pot fi facuti responsabili pentru nici o intarziere sau eroare in continutul furnizat pe site-ul sau, rezultand direct sau indirect din cauze care nu depind de vointa ibucork.ro. Aceasta exonerare include, dar nu se limiteaza la: erorile de functionare al echipamentului tehnic de la ibucork.ro, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele ibucork.ro, erorile de operare, greva etc.

14. Modicarea termenilor si conditiilor

14.1. www.ibucork.ro isi rezerva dreptul sa schimbe termenii si conditiile fara nici o notificare prealabila. Atunci cand acesti termeni se vor modifica, ibucork.ro va va notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul utilizatoului al ibucork.ro si prin publicarea in prima pagina a siteului, a unui link sau mesaj care face trimitere la noua forma a prezentului document.

15. Dispozitii finale

15.1. Orice problema cauzata de produsele si serviciile ibucork.ro si care nu este deja cuprinsa in prezentul document se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator.

15.2. In cazul in care nu se ajunge la un consens amiabil, competenta solutionarii litigiului va reveni instantelor judecatoresti.

16. Cum cumperi?

16.1. Poti comanda produsele de pe site-ul nostru online sau prin e-mail la adresa contact@ibucork.ro

16.2. Prin apasarea butonului Adauga in cos, produsul va fi automat transferat in cosul de cumparaturi.

16.3. Dupa adaugarea in cos a tuturor produselor, pentru finalizarea comenzii, trebuie sa introduci urmatoarele date:

Datele personale / Datele de facturare

Adresa de livrare

Metoda de plata

16.4. Dupa completarea tutoror datelor, te rugam sa citesti si sa bifezi ca esti de acord cu Termenii si Conditiile  paginii www.ibucork.ro si sa bifezi daca doresti sa te abonezi la Newsleter  in care te vom anunta periodic despre noutatile si promotiile curente.

16.5. Comanda ta este incheiata cu succes cand va fi afisata (si trimisa pe e-mail) factura proforma corespunzatoare comenzii, cu stadiul In curs de confirmare. In momentul procesarii comenzii de catre www.ibucork.ro vei primi un e-mail prin care vei fi informat de noul status al comenzii, denumit Comanda confirmata.

16.6. Cu ajutorul numelui de utilizator si al parolei introduse la realizarea contului pe site te poti autentifica pentru a vedea istoricul comenzilor sau stadiul comenzilor actuale, pentru a modifica sau sterge profilul sau pentru a face comenzi ulterioare, fara a reintroduce datele de contact.

16.7. Pentru orice fel de problema ne puteti contacta prin e-mail la adresa office@ibucork.ro  sau telefonic, la numarul 0721.437.475 , de luni pana vineri intre orele 9:30 – 17:30.

17. Politica de condentialitate:

17.1. ECO CORK BAGS SRL se obligă să păstreze confidenţialitatea datelor personale furnizate de dumneavoastră prin intermediul site-ului www.ibucork.ro (http://www.ibucork.ro), prin efectuarea de achizitii şi plati online sau a participarii la informarile periodice primite prin newslettere, asa cum prevad dispoziţiile Legii 677/2001 cu modificările ulterioare privind protecţia datelor personale.

17.2.În conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 677/2001, persoanele înregistrate, în calitate de persoane vizate, au  următoarele drepturi:

 • dreptul la informare (art.12);

 • dreptul de acces la date cu caracter personal (art.13);

 • dreptul de intervenţie asupra datelor cu caracter personal (art.14);

 • dreptul de opoziţie (art.15);

 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art.17);

 • dreptul de a se adresa justiţiei (art.18).

17.3. Orice informaţie furnizată de dumneavoastră va fi considerată şi va reprezenta consimţământul dumneavoastră expres ca datele dumneavoastră personale să fie folosite de ECO CORK BAGS SRL. În conformitate cu scopurile menţionate mai jos.

17.4. Dacă nu doriţi ca datele dumneavoastră să fie colectate vă rugăm să nu ni le furnizaţi.

17.5. Dacă doriţi ca datele dumneavoastră personale să fie actualizate sau scoase din baza de date, ne puteţi notifica oricând acest lucru la următoarea adresă: Str. Grigore Ionescu nr 22, sector 2, Bucuresti

17.6. Scopul colectării datelor

17.6.1. Atunci când ne furnizaţi datele cu caracter personal, de ECO CORK BAGS SRL le poate utiliza în următoarele scopuri declarate, dacă nu se specifica în alt fel:

 • pentru a ne asigura că pagina de web este relevantă pentru nevoile dumneavoastră;

 • pentru a vă confirma comenzile dumneavoastra în sistem on-line şi a vă furniza informaţii suplimentare cu privire la aceste produse;

 • transmiterii de oferte, mesaje publicitare şi de marketing;

 • informaţii despre promoţii prin poşta şi telefon, SMS, sau alte mijloace de comunicare cu privire la produsele

 • comercializate pe site-ul www.ibucork.ro (http://www.ibucork.ro);

17.7. ECO CORK BAGS SRL poate dezvălui datele cu caracter personal către terţi:

 • daca acest lucru este cerut de lege sau în cazurile de bună-credinţă în care aceste acţiuni sunt necesare pentru conformarea la dispoziţiile legale;

 • pentru protejarea şi apărarea drepturilor de proprietate ale ECO CORK BAGS SRL şi ale site-ului www.ibucork.ro ;

 • pentru acţionarea în circumstanţe de urgenţă pentru protejarea siguranţei personale a angajaţilor, utilizatorilor de produse sau servicii.

17.8. Atunci când ECO CORK BAGS SRL este solicitat să furnizeze date cu caracter personal sau nu se permite acest lucru, vor fi dezvăluite doar acele date necesare îndeplinirii stricte a obiectului solicitării

17.9. Folosim datele cu caracter personal colectate pe site-ul www.ibucork.ro în următoarele scopuri:

 • facturării comenzilor dumneavoastra;

 • efectuării plaţii on-line;

 • asigurării securităţii tranzacţiei / plăţii on-line / carte de credit prin aplicarea de filtre antifraude;

17.10. Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimţământul dumneavoastră în caz de litigii/dispute privind fraudele instituţiilor abilitate.

17.11. Utilizarea datelor statistice şi a datelor anonime

17.11.1. ECO CORK BAGS SRL. poate folosi datele statistice sau datele anonime rezultate în urma prelucrării în următoarele scopuri:

 • realizării de rapoarte / analize;

 • realizării de informari în scopuri proprii;

 • publicării, promovării, ofertarii serviciilor oferite de ECO CORK BAGS SRL.